Съпредседателят на “Продължаваме промяната Асен Василев разкри фрапиращи нередности при строителството

...
Съпредседателят на “Продължаваме промяната Асен Василев разкри фрапиращи нередности при строителството
Коментари Харесай

Продължаваме промяната осветли фрапиращи нередности при строителството на Арена Бургас

Съпредседателят на “Продължаваме смяната ” Асен Василев разкри фрапиращи нередности при строителството на " Арена Бургас "  по време на срещите си жителите в цялата страна. Голяма част от договорите са били подписани по изпитаната схема, която се е прилагала и при строителството на Автомагистрала " Хемус "  - със 100%  задатъци и 20% наказателна клауза, в случай че не се изпълнят дейностите. Така изпълнителят  може да подпише контракта, да вземе 100% от парите, да не свърши нищо, да върне 20 на сто и другите 80% от обществените средства да задържи за себе си, изясни Василев.

Стоян Царев, претендент на “Продължаваме смяната ” за народен представител от Бургас, напомни, че планът е трябвало да бъде завършен още през 2018 година

" Това " украшение ", както се показват хората, които 12 години неуспешно управляват България, се е трансформирало в знак на корупцията и беззаконието. Това е една черна дупка, в която отиват парите на  данъкоплатците. Първоначално тази зала трябваше да коства 38 милиона.


Изграждането й стартира през далечната 2014 година Срокът за осъществяване бе четиригодшен. Близо 9 години по-късно тази зала към момента не е подготвена. За справка, хората за това време строят игрища ", означи той, като зададе въпрос за какво след 9 години и 70 изхарчени милиона за тази зала тя все още не е подготвена.

Асен Василев изясни, че в бюджета има заделени средства, с които  строителството на “Арена Бургас ” да бъде приключено. “Проблемът е, че няма план-сметка какъв брой ще коства това довеждане докрай. Освен това, при нас е докладът от вътрешния одит на спортното министерство, който получихме през юли. В него се споделя, че е имало трима строители. Това е третият строител, който се пробва да приключи оборудването. Предишните двама са взели много огромни средства, а резултатът е, че още нищо не е приключено. 


" Когато към този момент има ясна сметка, периоди и се подпише действителен контракт за довършване на арената, средствата могат да бъдат отпуснати. В момента тези средства седят и чакат, с цел да се създадат естествените контракти и да започне да се работи по този начин, че това оборудване да стартира да се употребява, а не да стои като монумент на корупцията ", означи съпредседателят на Политическа партия.

Василев уточни и стъпката, която " Продължаваме промяната "  е подхванала, за да се избегнат сходни порочни практики в бъдеще.

" Агенцията за обществени поръчки към този момент да преглежда всички публични поръчки, не само на извадков принцип, при който принцип в извадката в никакъв случай не попадат подобен вид обекти ", уточни той.

" Служебното държавно управление през днешния ден се похвали, че цената на природния газ ще падне до 246 лв. на мегаватчас през октомври. Това е същата цена, която ние успяхме да осигурим юни месец – 246 лв. на мегаватчас ", разяснява още Асен Василев във връзка предлагането на " Булгаргаз " за 30 на 100 по-евтин газ за октомври.

И напомни:

" Тогава получихме два танкера. Цената за октомври включва един танкер, който уж беше доста безценен, само че разрешава цената да падне с 30%. Единственият въпрос, който остава, е за какво се отказахме от другите шест танкера преди да сме обезпечили различни доставки на газ. "

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!!!!
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР